Felix

En bild ifrån idag på Felix, shettisen som står i Fatimas stall som har lärt sig precis hur man tar sig under grinden när det blir roligare på andra sidan. Som jag tidigare skrev så kan jag inte förstå hur dem kan va så smarta dem små liven och starka. De barn som lär sig rida eller köra på shettisar dem har en riktig förtur sen när dem går upp på större ponnysar och hästar. För en shettis gör man inte hur som helst med.
.
För att pressentera Felix lite mer nu när jag ändå har lagt upp en bild på honom. Han är ca 3 år och är köpt till stallet som blivande trav ponny till deras yngsta dotter. Jag tror att dem kommer bli ett riktigt fint "par" då båda har viljor av stål och Matilda (dottern) är inte rädd för något.

Gick omkull

Planerna för dagen vart ändrade allt eftersom. Började med att när jag tog in henne så var hon väldigt mycket uppe i varv och stressad. Så jag borstade henne tills hon slutade trampa runt och gnägga, för börjar jag skynda på med en massa saker så går det inte bättre för de utan då är de bättre att vänta och göra allt lite långsammare. När hon sen hade lugnat ner sig  så klädde jag på henne sakerna som hon skulle ha och de saker jag skulle ha. Tog inte med longeringslinan utan det får bli en annan dag då jag köpt en ny som är smidigare att hålla på med.
.
Vi gick ut och satte upp och började skritta mot åkern som jag hade tänkt att rida dressyr på. Den ligger precis bredvid hennes hage och då har vid därför sälskap av hästarna i alla fall. Skrittade runt på långa tyglar och lät henne bli varm i musklerna, kortade sen upp henne och tränade på att böja henne åt olika håll. Det är väldigt svårt när man inte har riktlinjer att följa så ska försöka få med mig konor ner eller liknande som jag kan rida efter. Men måste först se att det inte kommer en massa snö så att dem blir förstörda. Måste även försöka få ner någon stol eller pall som jag kan sitta upp ifrån (sitter alltid upp ifrån pall/stol/högre saker för att va snäll mot hästens rygg).
Det gick förvånansvärt bra att böja henne så det börjar nog falla på plats allt som vi tränat på under veckan. Efter ett tag så skulle jag testa i traven dock vart hon väldigt pigg så travade runt i volter för att hon skulle hitta någon form av arbetstempo och arbetslugn och inte bara hetsa fram. Hittade det berömde och skulle sakta av. Precis när jag saktat av och skrittat ett par steg så känner jag hur hela hennes rumpa försvinner (ett bakben under henne och ett åt sidan) sen ser jag hur frambenen åker rakt fram. Som tur var kom hon upp relativt snabbt och tippade inte ner på sida. Båda vart väldigt omtumlade efter händelsen så skrittade ett varv runt den delen av åkern vi red på sen skrittade jag ut istället en sväng för att känna att hon klarat sig bra osv. Som tur var så kändes det inget och inte för mig heller.
.
När vi kom tillbaka till stallet så gick jag in med henne och fixade allt som måste fixas med henne sen stod jag och masserade och gjorde TTEAM på henne i över en halvtimme sen tränade vi på att hon skulle stå på alla fyra benen i stallgången istället för att hela tiden luta sig på ett ben. När det gick bra så slängde jag på henne täcket och sen tränade på det en sista gång och sen stretchade henne innan vi gick ut.
.
När hon väl var ute så städade jag i stallet och plockade iordning lite blandade saker så att det såg snyggt ut. Är så mycket trevligare när allt ligger där det ska och är städat. Till sist så gick jag ut i hagen och fotograferade hästarna för att få slut på batteriet i kameran innan jag åkte hem.
.
Fatima ska få på sig snö sulor inom snar framtid, så då är det lättare att motverka snöstyltor som hon antagligen fick idag när vi gick omkull...

En bild på Fatima ifrån idag.

En bild på rumpan på den sidan där benet åkte rakt under henne.
Allt som är blött är det som har varit emot marken.

Fatima here i come!

Nu ska jag strax åka till fröken fux, idag står det dressyr på schemat. Hade tänkt att träna på de saker som vi tränade på i lagbo. Om jag hittar en vettig longerlina så ska jag även longera henne innan hade jag tänkt. De som jag tidigare har longerat henne med är en tjockare typ av lina som jag antar att hennes ägare köpte när dem satsade på western ridning. För mig känns den väldigt otymplig att hålla på med men den är bättre än inget än så länge, vill köpa en ny "vanlig" som då blir lättare att hantera samt att den då är längre.
.
Igår red vi för övrigt hem Fatima hem till sig igen. Känns lite synd då jag trivs så bra i Lagbo och att jag har sälskap där. När hon står hemma hos sig så är det mycket tid som jag får spendera själv i stallet och jag tycker att stall vännerna är det som får ridningen att bli extra kul, att uppleva saker tillsammans på ute ritter och träna ihop och se hur de förbättras och peppa och hjälpa varandra. Men nu är det som de är, Fatima kommer ju flytta till Lagbo första helgen i Juni och stå där innan hon och 3 hästar kommer att flytta hem till mig (mamma och pappa) för sommaren.
.
Tillbaka till igår, innan vi red iväg så longerade Titti henne och kollade på hur hon rörde sig utan mig. Hon är väldigt låst och spänd på sånt sätt att hon har huvudet på exakt samma ställe och låser där med hela kroppen och springer i obalans. Det jag nu ska träna på när jag longerar henne är att byta tempo ofta och rörelseriktning (fram, bak och flytta i sidled) samt berömma så fort hon rör huvudet. Om de så är uppåt. För all rörelse med hennes huvud är bra nu om man gemför med att ha det helt stilla. För börjar hon röra det uppåt så kommer det säkert släppa nedåt sen när hon vågar och kan röra det.
.
En sak till jag ska försöka göra, blir mycket nu! är att ta ut min TTEAM och TTOUCH bok som jag har ligger hemma och skräpar någon stans. En jätte bra bok som beskriver rörelser jag kan göra på henne som kommer hjälpa henne i längden. Ska även försöka att skriva ut en sida med olika stretching övningar som jag tidigare såg på internet. Men när jag stretchar henne så ska jag inte "ta och dra" ut musklerna utan försöka locka henne till att sträcka ut det självmant och sen få henne att röra sig hela tiden när hon sträcker ut. Svårt att förklara vad jag menar, får fundera ut en bättre förklaring och skriva det sen i ett eget inlägg.
.
Men nu ska jag åka till henne, syns och hörs!
En bild som jag tidigare har lagt upp på oss ifrån när jag longerade henne tidigare.
Här ser ni repet som jag tidigare skrev om.

Snart studiebidrag!

Snart kommer studiebidraget, men 1050 kr känns rätt lite just nu. Borde verkligen skaffa mig ett extra jobb så att man får mer pengar att röra sig med i månaden. De som jag vill ha just nu eller behöver kan man också kalla det är:
.
- Privat lektion för Titti 360 kr
- Longeringslina 98 kr
- Smink 300 kr
- Täcke till Fatima 150 kr
.
Totalt:  908 kr
.
Inte lika kul längre när man inser att man kommer ha lite över en hundring kvar, för kläder skulle va kul att köpa och ut på krogen var länge sedan... Kan få 300 kr av mamma och pappa om jag gör en hel genomkollning av kaninerna med päls och klor osv. Så det är något som jag verkligen borde tänka till en gång på nu! Sen så finns de en jobb möjlighet som jag fick reda på igår. Tomas styv mamma jobbar på hemtjänsten och dem söker mer folk där nu. Skulle kanske va något att tänka på ? Det ligger i närheten och det är pengar. Men frågan är bara om jag är så pass duktig med äldre människor ? Täl att tänkas på i alla fall !

Random fundering...

Jag har en fundering som jag gått och klutat på för ett tag sen och efter ett tag lät jag funderingen flyga iväg ... Plötsligt slog den mig igen så tänkte kolla här med er.

Sverige har ett vist antal kronor. Går det att ta ut alla pengar kontant eller är en viss del bara en siffra på en skärm som tillverkas vid behov?


Fatimas rygg problem

Tänkte att det är lika bra att skriva lite om Fatimas problem nu när det är många nya läsare som har kommit så ni förstår sambandet med allt när jag skriver i andra inlägg.
.
Fatima har som ni nog har förstått en ryggskada, den heter kissing spines. Det innebär att två ryggkotor ligger emot varandra eller helt enkelt har vuxit ihop. I Fatimas fall så sitter dem helt ihop. Det här påverkar henne så klart mycket då hon lätt får ont i ryggen vid för hård ridning (om man jämför med hur man brukar rida henne) och hon mår bäst om hon är i full kondition och tränas 6 dagar i veckan. Anledningen är för att då har hon ryggmuskler som hjälper ryggen.
.
Skadan kan finnas när hästen föds eller komma senare på grund av fel ridning, hennes skada kom senare. När hennes nuvarande ägare köpte henne så hade hon det redan men det har konstaterats att den som sagt inte var medfödd.
.
Det som nu är med henne är att hon har spänt ryggen och där med har hela kroppen blivit spänd på henne, det är inget som syns när man kollar på henne ifrån håll men när man känner på henne så har hon väldigt hårda muskler. Så det jag nu kommer få jobba mycket mer är stretching, massage och liniment. En sak som är skönt är att sommaren är påväg och då brukar ryggen bli bättre just för att den håller sig varm så gott som hela tiden.
.
Vill ni läsa mer om kissing spines så googla, det finns många bra hemsidor att läsa på.



Dag 4- Det här åt jag idag

Jag har ingen bild på vad jag har ätit idag men jag kan skriva upp det:
Frukost - Knäckebröd och juice
Lunch - Korv och makaroner
Middag - Fisk soppa
Där emellan så har det blivit lite frukter osv. Gott! Äter hur mycket frukt som helst nu om dagarna.

<3

En bild på Molly som jag hittade på Matildas (www.hiilduur.soclog.se) dator.
Den är ifrån när vi hade henne på prov.

Dressyr dag i Lagbo!

Igår var det dressyr dag i Lagbo som jag och Fatima var med på. På förmiddagen red man privat lektion där man red igenom programmet och fick tips och hjälp på vad som man skulle tänka på osv. Som dagen innan så ska jag tänka på händerna och deras hjälper, vad jag håller min blick och att jag har vikten på rätt ställe för att hjälpa henne. Samt att när vi gör galopp arbete så blir hon rätt hetsig och pigg. Då ska jag be om galopp och låta henne ta den galoppen som hon får. Sen när hon har lugnat ner sig så ska jag försiktigt styra henne så det inte blir en dragkap av det hela. Så nu har vi massor att öva på, samt att hamna på rätt sitben direkt på henne, då hon skickar över mig på fel sittben när jag rider lätt...
.
På eftermiddagen red vi upp programmet, då fick vi rätt bra poäng, har inte räknat ut procenten än, men fick bara en 5'a och det var för att jag tänkte fel ridväg så det vart som att vi genade massor! Men resten fick vi 6-8 på. Bra för att va första gången och för att inte ridit seriöst på länge!
Efter program ritten så pratade jag med Titti (instruktören) och ska försöka ta privat lektioner framöver för henne på Fatima så vi utvecklas tillsammans på ett helt annat sätt. Har ridhus på skritt avstånd (dock 30-40 min) men det är de värt för att inte åka transport med Fatima. Sen kände Titti igenom henne och fick massa massage, TTEAM och stretch övningar som jag ska göra på henne samt hur jag kan "lasra" henne själv utan att betala en massa pengar. Samt vart jag skulle göra det.
.
Idag ska vi rida ut jag, Cicci och ev. Elina. Innan dess så ska Titti kolla när jag longerar Fatima för hon vill se hur hon rör sig utan mig. Då det antagligen är väldigt stor skillnad. Delvis för att hon inte har någon tyngd på ryggen samt att hon har sin egen ballans hela tiden.
.
Kommer nog bli en bra dag! Molly vart vaccinerad i Onsdags så därför måste hon ta det lugnt i 1 vecka... Därför hör ni inte så mycket om henne nu! mer än att vi sov hos bäst mannen min, Matilda (http://www.hiilduur.soclog.se/) Riktigt trevligt med kladdkaka och Big Brother!
.
Hänna under tolkningen i förrgår, hon vart lite pigg och peppad trots allt (;

Heldag i lagbo!

Igår var det verkligen en heldag i lagbo, vaknade halv 6 och var kvar där till halv 9... Alltså 15 timmar...
Under den tiden hann vi ta in hästarna och tolka med barnen i stallet, jag red henne och hon var stundvis riktigt pigg. Men allt gick bra ändå. Vart en klockren bild när jag bad henne öka som jag senare kan lägga in.
Efter tolkningen så red jag och Fatima privat lektion för Titti. Det har vi aldrig gjort tidigare men privat lektioner är nog det man ska satsa på i framtiden när jag har jobb. Vist att dem är bra mycket dyrare men oj så mycket man lär sig. Det vi ska träna på framöver är ryggning, arbeta henne mer ifrån marken så hon får en "annan relation till bettet" samt böja och ställa henne mer och att jag ska tänka på min hand ställning så att jag inte "håller upp henne" utan att hon håller upp sig själv och att jag kommer tillbaka till utgångsläget direkt. Samt att jag ska ha min vikt på yttersidan så att jag inte stör henne och sitter rakt fram med min kropp trots att hon inte går rakt fram... Så som sagt, mycket vart det att tänka på!
Sen åkte vi och handlade, åt och städade upp snabbt i baracken sen fick Cicci rida privat lektion på Dugga, gick bra för dem tycker jag då jag hade som uppgift att stå på banan och kolla och fråga allt jag kom på.
Under tiden så var mamma och pappa och vaccinerade Molly, tusen tack för det!
Idag så blir det en dressyr dag i lagbo som jag och Fatima ska va med på, man tränar först på förmiddagen och sen på eftermiddagen så rider man upp ett program och får det bedömt. Vilket kommer bli bra, jag funderar på att ta någon av LC programmen. Men vi får vell se!

Mollys papper!

Nu börjar alla papper på Molly falla på plats!
-
-Vi har skickat in blanketer så hon blir registrerad, samt står som våran hund.
-Vaccination fixar mamma nu i veckan. (då hon inte är vaccinerad som hon ska)
-Nästa torsdag ska vi på höft röntken och grund besiktning
-Registrerat oss på leonberger klubben
-Försäkring fixar Tomas nu när resten av papperena är klara
-
...är det något vi har missat som man behöver till sin hund ? eller som är bra att ha ?
Dem tidigare ägarna till Molly hade tappat bort hennes papper och även glömt att skicka in henne så hon blev registrerad. Det är därför vi försöker lösa allt nu.

Unghundskurs 1

Igår var det första gången vi var på unghundskurs med Molly, eller första kursen över huvud taget kanske jag ska skriva. När vi först kom dit så började hon skälla i bilen när hon såg dem andra hundarna samt när vi tog ur henne ur bilen och en liten bit till. Men sen lugnade hon sig direkt när instruktören började prata. Hon la sig ner på marken och ålade samt käka snö istället.
-
Vi började med att pressentera oss och sen fick vi börja med en liten övning som gick ut på att Kicki (instruktören) gick runt med ett litet blått lock på som man skulle lägga en godisbit på och sen skulle hunden kolla en i ögonen och vänta på lov innan den fick ta godisen. Kan inte påstå att den övningen gick jätte bra. Men hon väntade i alla fall tills jag sa åt henne, men fick påminna henne flera gånger.
-
Sen gjorde vi en övning när man kastade en godis bit på marken och satte ena foten på den. Då skulle även hunden här kolla upp i ögonen på den som hade kastat godisen och där igenom få den. Molly förstod efter 1-1½ minut vad det var frågan om och sen efter det så klarade hon det på 15 sek varje gång.
-
Vi fick även be hunden ligg och sen sitt, även sitt och stanna så skulle vi gå ifrån hunden och sen gå tillbaka till den utan att den skulle flytta på sig.
-
En inkallningsövning som vi gjorde var att Kicki höll i Molly och jag skulle springa över den upp plogade planen och gömma mig bakom en sten. I mitten av planen skulle jag ropa "Molly!" och även när jag hukade mig bakom stenen. Precis när jag ropade Molly bakom stenen så släppte kicki henne och hon skulle då springa till mig och inte till dem andra hundarna. Även det gick bra, var jätte orolig att hon skulle springa och hälsa på någon annan.
-
Vi gick även slalom emellan dem andra hundarna och skulle då göra så hunden fokuserade på oss istället för på dem andra hundarna. Vi fick tjoa och tjimma hur mycket vi ville bara hunden tyckte att vi var roligast.
Sen var utmaningen att stå stilla när dem andra skuttade förbi oss. Det tyckte Molly va lite svårt men det gick bra även det.
-
Näst sist så gjorde vi även "myggan". En övning för att få hunden att inte hoppa. Man har en godis och håller den så högt man kan. Man sänker den sedan sakta men säkert mot hunden. När hunden gör en tendens till att hoppa eller hoppar så höjer man den igen och börjar om att sänka ända tills man kan sänka den långsamt utan att hunden hoppar.
-
Sist men inte minst så fick vi träna på att hunden inte skulle dra i kopplet. Vi bad då hunden först att sätta sig bredvid oss på våran vänstra sida. Vänta på en signal om att gå. Sen skulle hon gå utan att dra i kopplet började hon dra så skulle jag då stanna och vänta tills hon vände sig om och kollade på mig, då skulle jag berömma henne massor för att hon då vände sig om. Sen be henne sätta sig bredvid mig igen och sen börja om ifrån början.
-
Det vi nu då ska träna på tills nästa gång är att hundarna inte ska dra i kopplet och att dem ska kunna sitt och stanna bra. Så som att dem sitter kvar när vi går en bra bit ifrån dem, att vi kan gå runt dem, springa ifrån dem och ev. gå iväg ur sikte och sen komma tillbaka. Och dem ska fortfarande sitta kvar. Ska även få "myggan" att fungera utan problem... Så nu har vi lite att klura på!

Förlåt!

Men måste erkänna att jag kommer nog inte orka skriva om dem sakerna jag raddade upp innan, så istället så skriver jag det som faller mig in.
Vi flyttade Fatima till Lagbo igår vilket gick klockrent. Hon skötte sig bra och ryggen kändes fin hela tiden. Vart skritt trav och sen två galopper, och jäklar vad glad hon var när hon fick galoppera. Hon ville dock öka men det kändes inte som att man ska maxa en häst som är under igång sättning.
Väl i lagbo så gick även allt bra där. Hon kommer få ha Sparvis (ett gammalt russ sto) som sälskap inne på nätterna. Så det blir mysigt för dem båda!
Idag så red vi ut ett gäng (Jag, Cicci, Alva, Tove och Becka). Var riktigt kul då det var så länge sen vi var så många. Allt gick bra men Fatima var väldigt het och pigg under hela uteritten. Var det skritt ja då jävlar skritta hon på och trav då frågade hon hela tiden om galopp. Blenda som Becka red var dock lite för glad över traven som vi gjorde över en åker så där flög de massa bakben i luften och sen hamnade Becka på marken. Men lika glad var hon för det, hoppa upp och fortsatte som att inget hade hänt.
Kram!

Dålig uppdatering

Nu har de blivit dålig uppdatering igen , men ska försöka skriva ikväll, då ska jag skriva om:
- hopp träningen på Hänna
- Q kvällen
- Alva hopp träning
- Ridning av Fatima - toppen !
- kväll i lapphällarna
- flytt av Fatima

Kram!


Skola igen, det var inte igår.

Mitt hjärta <3
- - - - - - - - - - - -
Glömde blogga igår, men kan snabbt sammanfatta det så att jag red ut på Fatima som var mer vild än tam. Hon gjorde alla luftkonster som går tror jag, förutom bakut sparkar. Det tackar vi för, just för att bakut sparkar sitter jag inte alls bra i och har lätt för att åka av då. Gick även ut med Alva (faststrongandsmooth.blogg.se) på promenad med Gustav och Molly. Vi släpte ihop dem i Alvas hundhage och i början var Molly lite kaxig, men på slutet så var det Gustav som var den som bestämde hur det skulle busas, vilket är skönt att se. För vill inte att hon ska bli för hårdhänt med tanke på att hon är så stor som hon är.
Idag var det i alla fall första skoldagen vilket var skönt och kul att få komma tillbaka. Har verkligen saknat skolan känner jag då det är enklare än praktiken på ett sätt. Men ni får inte ta det här fel, för jag har verkligen trivts på praktiken! Hade religion och natur kunskap mellan 08:35-13:40. Det säger nog det mesta hur seg dagen har varit.
Efter så gick jag iväg till en restaurang och lämnade mitt cv för att kolla om sommar jobb. Vart även en oplanerad arbetsintervju men tror att den ändå gick bra och att jag klarade mig igenom den. Får se vad dem säger. Ska komma två till tjejer den här veckan som hon ska prata med så. På kvällen så kom mitt stora hjärta hem oplanerat, underbart! Då jag verkligen inte gillar när han är borta. Saknar honom så! Lagade matlådor åt honom så att han ska klara sig tills på torsdag, lite snäll måste man ju vara ibland. Sen vart det mys tills nu på kvällen då hämtade jag Matilda (Hiilduur.soclog.se) och Tomas åkte tillbaka till Åkersberga. Matilda sover då här med mig inatt, skönt! för jag vill inte sova själv.
Imorgon är det alla hjärtans dag och jag kommer va för många mil ifrån Tomas för att det ska va okej, dagen kommer då bli att jag tillbringar den i skolan och stallet istället sen blir det mys med Molly när jag kommer hem.
Kram!

Fixar och donar!

Eftermiddagen tillbringades i soffan med mitt stora hjärta och Joel. Dem spelade guitar hero och blev som barn på nytt. Helt galet hur tävlingsinriktade båda blev. Sen gick dom iväg och lagade mat medans jag sov en stund, var så himla skönt att sova, men det är det ju alltid så! Gick sen upp och åt mat med dem och efter det så åkte jag iväg och hämtade Alva (faststrongandsmooth.blogg.se) samt hennes hund Gustav. Vi gick då ut på en promenad och när vi sen hade gått ett varv runt elljusspåret så hade vi fortfarande så mycket att prata om så det vart ett varv till. Blir så när man inte har träffats på länge! Ska eventuellt gå med henne imorgon också, så kul att ha sälskap när man är ute och går med hunden. Kom sen hem efter det och har då städat hela huset förutom stora rummet. Sen kom Stoffe över med öl, så grabbarna ska dricka öl ikväll. Vilket dem gör i stora rummet, så taktiskt tänkt så är jag nog smart som spar det rummet tills imorgon. När huset var städat så ställde jag mig och bakade en sak till projektarbetet. Känns som att jag lägger ner mycket tid på det nu, men det är bara för att få det klart någon gång. Idag så vart det en vit kladdkaka med chili chokladsås. Vart riktigt gott och grabbarna gillade det mycket, och då borde det va riktigt godkänt ;) Matilda kom även över en sväng nu på kvälls kvisten, födelsedagsbarnet som fyllde hela 19 år idag, GRATTIS!

Sitter vid Tomas dator nu vilket gör att det inte blir någon bild till det här inlägget, tyvärr!

Första traven <3

Var precis hos Fatima och fick idag sälskap av Gayle (hon som tidigare hade Molly). Riktigt kul för då kunde jag skritta en längre sträcka på Fatima och fick idag även trava lite på henne en sträcka. Vi red en tur som jag inte längre hittar på tydligen. För vi kom ut på helt fel ställe och kom därför ut på ett fryst plöje och gick då i kanten. Fatima som inte har den begåvningen att ta det lugnt när det händer saker försökte då med allt, takta, trava, försök till galopp osv. Men vi kom tillsist över plöjet oskadda, skönt! Kom sen ut på rakan och det var där vi tänkte trava en bit eftersom att det är bra för pegasus också som går barfota då det inte alls är halt där. Fatima som är van att galoppera/race'a där fick spunk och hoppade i sidled och vart as pigg. När hon lugnade ner sig lite så bad jag henne att komma fram i trav och jäklar vad fin hon var stundvis då hon hade så mycket energi så man bara flög fram men fick hela tiden sitta och passa så det inte vart galopp då det var det hon ville. Fick några steg ofrivilligt men inget att göra något mer åt än att sakta av och fortsätta med traven. Saktade sen av och hon var riktigt nöjd. Pegasus hade haft det roligt bakom oss tydligen och bockat, sparkat bakut och allt sådant... Men roligt hade vi!
Har en liten plan med att ta henne till lagbo på en dressyr kurs nu på lovet, men får se vad mamma säger då det är hon som betalar allt.

Vatten på toaletten, suck!

Astrid (norsk skogskatt/helig birma)
Mamma och pappas katt
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Igår kom jag hem ifrån sista dagen på praktiken. Tråkigt på ett sätt och skönt på ett sätt. Kommer bli tråkigt just för att jag kommer sakna personerna som är där och stället. Men skönt för att kunna hamna i den vanliga rytmen igen med tider och allt. Får äntligen börja att gå och lägga mig kl 9 igen, då jag inte är någon kvällsmänniska så kommer det bli underbart! När jag väl kom hem så satsade jag och Tomas på att få huset varmt och fixa med lite olika saker. Jag städade på övervåningen och har fortfarande lite kvar då jag gör det grundligt. Tomas fixade med varmluften som blåser ut ifrån kaminen. Mitt i allt ståhel så kom fisk-killen in och frågade om vi villa köpa fisk och inte nog med det så hör jag något ifrån toaletten så går dit då står hela golvet fullt med vatten och allt simmar där inne. Precis vad vi behövde. Gubben gick iväg och vi började kolla vad det var för fel på tvättmaskinen. Då hade avloppet frusit så bort med vattnet och tina upp rören. Nu fungerar det igen efter lite fix. Sen gjorde jag projekt arbete igen med att göra varma mackor till kvällsmat. Sen åkte jag iväg till Fatima och fixade med henne och sen åkte jag hem och jag och Tomas myste ner oss i soffan framför någon obetydlig film, ingen kollade på den utan vi låg och snackade och myste istället. Har saknat honom så mycket nu i veckan så skönt att ha honom hemma!

Torkad banan vs. Torkad blodpudding?

Har funderat att testa torkad banan istället för att göra torkad blodpudding till Molly eftersom att hon är galen i banan. Så fort man tar fram en banan så kommer hon.

Förra helgen så lekte jag lite med henne att hon skulle göra trix och sen få frolic. Då var en vän till mig och Tomas där och började äta banan under tiden han kollade på. Då går hon raka vägen till honom ?! Knas vovve!


Ett kort inlägg!

Idag får det bli ett kort inlägg , skriver ifrån telefonen och klockan är dessutom mycket.

Dagen har bestått av mys hemma hos mamma och pappa först, packade ihop ytterligare saker som jag vill ha hos Tomas och mig. Sen fotade jag även Astrid. Det är mamma och pappas ny tillskott sen i höstas. En katt (norsk skogskatt/helig birma). Lägger ut bilder senare! Åkte sen hem till Tomas och mig och började städa, plockade bland annat ihop tom glas som jag kastade. Sen bar det av upp till Sandviken och praktik igen, sista kvällen med blandade känslor. Tråkigt att praktiken börjar lida mot sitt slut då jag har trivits bra här men skönt att återgå till vardag igen och slippa pendla med bil. Ringde för övrigt om ett extra jobb tills i sommar idag och ska in och visa mig på måndag så ska skriva ett cv i helgen.

Men nu ska jag sova, får äntligen sova med hjärtat imorgon kväll. Saknar honom så! Ska bara mysa med honom hela helgen så gott de går, förutom de svängar som blir till Fatima.

Kram !


En effektiv dag!

Idag måste jag faktiskt erkänna själv att jag har varit effektiv. Dagen började kl halv 8 av att mamma och pappa stökade runt i huset så jag vaknade. Vet inte om jag ska tacka dem för det eller om jag ska va upprörd över det. Var länge sedan jag vaknade så tidigt och inte somnade om, men om det inte skulle ha hänt så skulle inte projektarbetet gått frammåt så mycket som det gjorde idag. Har nu startat ytterligare en blogg med design och recept på. Efter det åkte jag och skötte om Fatima. Satt in Molly i boxen så hon inte skulle råka bli trampad av Fatima, sen tog jag in Fatima själv i stallgången och gick sen därifrån av en anledning jag snart kommer skriva om.
När jag först då gick iväg så satt Molly och yla och pep för att hon inte fick följa med för det får hon alltid där, och Fatte gnäggade och trampade fram och tillbaka i gången. Men sen när jag kom tillbaka så var båda två lugna och fortsatte va det under tiden jag borstade och linimentade Fatima.
Nu tillbaka till anledningen varför jag gick ut, och det var Felix. Shettisen som jag tidigare skrev om, han smet efter mig och Fatima och eftersom att han är så liten så sänker han bara huvudet under den lägsta tråden tar sats och springer ut igenom grinden och vips så är han ute. Han gör det dock bara när någon ifrån flocken går ut.
Så fick tag på honom slickandes på en vagn som står på gården, ledde sen in honom i hagen igen en bra bit in, vilket han såklart inte ville eftersom att han ville va utanför. Men han stannade kvar där inne i alla fall. Skönt!
Lagade även Fatimas täcke och lite småfix. Sen gick jag ut med henne och åkte hem till Tomas och mig och kollade läget där.
Åkte sen till Lagbo där jag och Alice gick ut med hundarna. Mysigt och kul att se dem så glada, dock tror jag att Molly var den som var gladast då hon var lite väl efterhängsen till Bonnie som inte alls ville busa idag. I slutet av rundan så var ingen av hundarna vid oss längre och jag ropade på Molly, då kom både Bonnie och Ellie, men så klart inte Molly. Gick sen efter ett litet tag tillbaka och ropade då fick jag syn på hennes svans i skogen, hon vänder sig och kommer då springandes emot mig. Jag kollar då vad hon har gjort medans hon inte kom och det jag då får se är ett dött rådjur, jag vill INTE veta vad hon har gjort med det!
Efter promenaden åkte jag sen hem och fick håret färgat och åkte sen till skolan där det var kvällsrestaurang och öppet hus. Vart en relativt tidig kväll, åkte hem strax innan 10 och kom då hem till mamma och pappa strax innan 11.
Kram!

Dag 2- Meningen bakom mitt bloggnamn

Meningen bakom mitt bloggnamn är egentligen enkel, men för att göra det lite mer komplicerat. Jag har tidigare haft relativt många bloggar där jag sen glömt bort lösenordet på. Vilket har gjort att de bloggnamn som har med mitt för och efternamn är redan tagna. Sen tycker jag även att det är snyggt med en mening som bloggnamn.
Att det just blev den här meningen har att göra med mig och Fatima, det är väldigt många som tycker att jag slösar bort tid på att hålla på med henne i och med att hon är "trasig". Men jag ska verkligen försöka att göra det bästa som vi två tillsammans kan åstakomma tillsammans. Hon har en kronisk skada/sjukdom och jag är inte värkdens bästa ryttare MEN man kan alltid förbättras. Hon förbättrar mig som ryttare något enormt då Hänna har lärt mig allt som har med envishet och att få fart på sega hästar, styra osv. att göra. Det Hänna dock inte har lärt mig är hur man rider pigga och heta hästar som är snabba på fötterna i tid och otid. Men det är Fatima expert på! Hon gör inget dumt och har oftast anledningar till det, men det var något jag inte alls kunde innan jag började med henne.
Det jag istället kan hjälpa henne med är att få upp kondition och försöka så gott jag kan att bygga muskler och ta hand om hennes rygg och va observant och göra det bästa hela tiden för att få den så bra som möjligt.
Alltså - Jag och Fatima ska göra det bästa vi kan av vad det vi har!
Sen är det så klart att man alltid i alla situationer i livet ska göra sitt bästa trots motgångar.

Dag 1- Berätta kort om mig själv och bild

Om jag snabbt ska berätta om mig själv så kan jag säga att jag är en tjej på 18 snart 19 år. Bor en bra bit utanför Uppsala med min sambo Tomas, våran hund Molly och våran katt Bus. Jag går sista terminen på gymnasiet där jag går inriktning servering/bartender. Efter skolan har jag inte en aning om vad jag gör. Men en sak vet jag - jag kommer antingen jobba eller plugga. Skulle inte klara att inte ha något att göra under dagarna.
På fritiden umgås jag så klart mycket med min sambo, vänner och allt sådant som folk brukar kalla "att vara social", utöver det håller jag på med hästar. Har nu främst två hästar jag håller på med och det är Fatima och Hänna. Mer om dem kan du läsa i ett eget inlägg. På fritiden kör jag även mycket bil, men bara för att förfytta mig. Så ser ni en grön audi som surrar omkring och ser allmänt borttappad ut som helt plötsligt tvärnitar och gör en U-sväng eller backar in i något. Ja då är det jag!
Kram!

Snö bus á la Bonnie & Molly!


<3

Bild ifrån promenaden jag och Cicci tog med hundarna igår
-------------------------------------------------------
Idag har det varit praktik igen, städade på herrgården och fixade. Vart en väldigt kort dag 11-3. Sen åkte jag hem, jag svängde förbi valbo på hemvägen för att kolla in på en hund och katt affär och se om det fanns något kul. Såklart fanns det de och de vart för mycket att bestämma sig för vilket slutade med att jag gick tomhänt hem. Så kan det gå. Svängde även in en sväng på Hööks då jag tänkte köpa röda benlindor till Fatima. Men dem var slut, tyvärr. Så den enda som vart glad idag var min plånbok.
Åkte sen till Hänna och red lektion, vi hoppade och jag valde att hoppa barbacka då flera av de oruttinerade hästarna var med vilket gjorde att det vart väldigt låga hinder. Vi hoppade med varsit hinder på varsin långsida och en på varsin diagonal. De slutade med att vi hoppade bana på det. Lektionen gick bra och det som jag fick som kommentar efter var att jag följde henne bra och var med men att jag ska försöka hålla henne rakare emot hindrena. Dem som känner Hänna förstår vad tränaren menar. Men det är väldigt svårt när man sitter barbacka med många hästar på banan. Men utmaningar ska man se som möjligheter att utvecklas, right? :)
Imorgon ska jag försöka hinna färga håret, ut och gå med Molly lös i Lagbo med Alice och hundarna där. (för er som inte vet vem Alice är så är det min Voltige tränare och dotter till Titti, min tränare). Sen måste jag även hem och kolla så mitt och Tomas hus står kvar, samt mata katten innan jag ska åka till skolan. En jäktig dag helt enkelt!
Kram!

Hemma ifrån praktiken.

Är nu hemma ifrån praktiken, eller hemma. Jag är hemma hos min faster igen. Sitter nu nylinimentad, i one piece'n med vete säcken på axlarna och ska snart kolla på top model Sverige.

Min dag har varit mysig och rolig. Dagen började med att jag åkte en snabbsväng till Fatima där jag fixade med allt som måste göras, hon fick vila idag då jag delvis inte hade tiden till att motionera henne och för att det gick så bra igår och jag vill inte att henne rygg ska bli sämre.

Efter det åkte jag till Cicci och hämtade upp henne och vi åkte då till lagbo med Molly och gick ut på en långpromenad med henne och hundarna som finns i stallet, ville träna på att ha henne lös och det är perfekt då det är två andra hundar som lyssnar på sina namn så gott som klockrent. Till skillnad från Molly som ibland får knäck i öronen och helt skiter i vad man säger, kan det var 1-2 års trotsen?
Hundarna var i alla fall nöjda, det var första gången idag som jag såg Molly och Bonnie leka med varandra och busa. Bonnie har tidigare tyckt att Molly har varit för stor och klumpig men det är förståerligt, Cicci fick även två klockrena bilder idag som är ett bra exempel på hur klumpig Molly är. Ellie som också var med var glad att få springa på egna villovägar så henne såg vi till någon gång ibland, resten av tiden var hon inne i skogen och sprang runt för sig själv. Det som är bra med henne är att man vet att hon är i närheten trots att man inte ser henne för ropar man på henne så kommer hon.

Ni kommer hur som helst få en bildbomb imorgon på de bilder jag lyckades få på hundarna.

Morgondagen kommer bestå av praktik-åka hem-till Lagbo och rida-hem till mamma och pappa och sova där.
Funderar även på att testa att ha Molly lös i trädgården då på kvällsrastningen. Då jag aldrig har testat att ha henne lös i ett oinhängnat område när de är mörkt och det känns som att hon är redo för det nu.

Kram!

Härmapa? Lite kanske.

Tänkte nu va så fräck att jag härmar Nellie (http://nelliietrulsson.blogg.se/) med att skriva ett inlägg varje dag inom en kategori så det blir en månad med inlägg om olika saker för att ni ska lära känna mig bättre. Tänkte börja imorgon då jag har tillgång till min dator och därmed bilder i bättre kvalitée och där med också flera.

Dag 1- Berätta kort om mig själv och bild
Dag 2- Meningen bakom mitt bloggnamn
Dag 3- Ett foto på dig och dina vänner
Dag 4- Det här åt jag idag
Dag 5- En nytagen bild
Dag 6- Min dag i bilder
Dag 7- Mina syskon
Dag 8- Ett minne jag har
Dag 9- Fyra bilder som gör mig glad
Dag 10- Det här hade jag på mig idag
Dag 11- Mina planer inför helgen
Dag 12- Varför du började blogga
Dag 13- Två saker jag längtar efter
Dag 14- Ett minne i bild
Dag 15- Min favorit blogg
Dag 16- En bild som är från när jag är liten
Dag 17- Två saker jag inte skulle klara mig utan, bilder
Dag 18- Min favorit födelsedag
Dag 19- Min favorit plats
Dag 20- En sak jag gör varje dag
Dag 21- Tio saker jag gillar att göra
Dag 22- Någon vacker
Dag 23- Det här får mig att må bättre
Dag 24- Den här månaden
Dag 25- Det här finns i min väska
Dag 26- En sak jag önskar jag fick uppleva igen
Dag 27- De här betyder mest
Dag 28- Ett foto på dig från förra året och ett från i år, hur har du förändrats?
Dag 29- Det här saknar jag
Dag 30- Min favorittid på året

Kram!

(Om det är någon mer än jag som ser halva texten grå så kan jag bara säga att jag också ser det och att det inte går att ändra ifrån den datorn jag sitter vid av någon anledning. Får se om jag kan fixa det när jag kommer hem)


Gårdagen!



Hade precis skrivit ett långt inlägg då datorn hängde sig och kastade bort inlägget. Vet inte om jag orkar skriva en lika detaljerad beskrivning av dagen men det får bli som det blir.

Dagen började med att Cicci följde med ut till Fatima och fotade när vi red ett dressyr pass på åkern, ville känna igenom henne hur hon kändes nu efter allt och jämföra med sommaren. Hon kändes väldigt stel och framförallt spänd så passet gick ut på att få henne lugn och hamna i någon typ av arbetsro. Vilket vi tillsist hamnade i då slutade vi och skrittade till stallet. Kan sammanfatta det hela med att vi måste träna på att hon ska klara av att va själv igen och kunna slappna av med det och sen måste jag mjuka upp hennes sidor så hon klarar att böja/ställa sig mer. Nu är det bara 2 veckor skritt kvar, längtar tills vi kan trava igen!

Sen åkte vi till Hänna och Dugga där vi red ut med Matilda och Tuuva. Det gick bra men det var så kallt så vi tog inte en sån lång runda, men det var jätte skönt att galoppera igen då det blivit så mycket skritt och promenader på sista tiden i och med Fatima.

När jag sen på kvällen kom hem så la jag mig i soffan bredvid Tomas och båda somnade, vi vaknade sen 7 timmar senare och gick då upp till sängen. När jag sen vaknade så hade jag sovit 13½ timme, har hamnat i en sova period nu där jag behöver mycket sömn. Men men, är bara att planera allt efter det.

Kram!

Dålig uppdatering !

Förlåt för en fruktansvärd dålig uppdatering, men det har helg enkelt blivit så att jag inte har haft tid.

Sen det senaste inlägget så har jag varit hos fatte två gånger. En av dem vart en massage kväll med massa mys och en vart en borsta noga kväll. Ska till henne idag och skritta ut på henne , igår när jag borstade noga så markerade hon inget i ryggen, tror ni jag är glad?:D

Jag och Tomas har varit och stor handlar , bilder kommer :)


Polis!

Haha, vart stoppad av polis för första gången igår med bilen. Vet inte om själva grejen med att bli stoppad var läskigast eller om de var för att jag trodde att polisen var ett rådjur...

Kram!


Stallet , hunden och snabb städa!

Godmorgon! Igår vart det en lång dag med ca. 22 mils bilköra. Vilket är mycket för en Svensson som mig som brukar köra ca.2-4 mil åt gången.

Igår kväll var mamma och pappa samt deras bästa vänner på skolans restaurang och åt mat, jätte kul att servera människor jag känner för en gångs skull. Norbert en lärare kom fram till mig och frågade om jag hade något extra jobb för tillfället och det har jag ju inte, och gissa vad! Han hade ett extra jobb som han skulle ge till någon av 3orna i servering, det var även som ett prov jobb då man kan få mer än bara extra jobb där sen, såklart tackat man ja då!

Nu ska jag strax masa mig upp ur sängen och snabbstäda huset, åka till Fatima och fixa där, tänkte ta in henne själv så hon får lära sig att va själv igen då tidigare fodervärden verkade haft henne med sällskap hela tiden, i somras hade jag henne själv i stallet utan speciellt mycket dans och sång ifrån hennes sida så det borde ju gå att vänja henne igen.

Sen hoppas jag på att hinna gå en skogs promenad med fröken Björn , det hade vart så mysigt! Men ska åka till praktiken kl3 så får se hur de går annars får sambon ta lång promenaden med henne sen ikväll när han kommer hem. För han kommer hem ikväll , äntligen!:D men jag är borta få tills imorgon mitt på dan :/

Saknar och längtar efter honom så! Älskar honom av hela mitt hjärta !


Jubileums middag !

Idag sov jag ända till halv 12 , de är inte likt mig men det behövdes vell antar jag.
Sen åkte jag ner på stan här i Sandviken så nu så fort jag får tid så ska jag försöka färga håret, utväxten är så hemsk nu och den syns mest när håret är fixat vilket gör att man inte vill göra det så som de ser ut nu.

Sen åkte jag iväg på praktiken, de vart en lång dag idag. Ifrån kl2 till kl halv 1 nu inatt. Men riktigt roligt var det då det var jubileums middag på Sandvik så de var massa viktiga människor där som åt god mat och dricka. Hände lite små tabbar för min del men inget större vilket var tur.

Slänger in en bild på matsalen när den var så gott som färdig dukad, för nu ska jag sova inför imorgon då bilen min kommer bli motionerad till Max sammanlagt kommer jag köra ca22 mil om de blir som planerat.

Edit:bilden kunde inte laddas upp så den kommer separat sen!


RSS 2.0