Lugn Måndag, gilla!

Idag viste jag inte riktigt om jag skulle storstäda hela huset eller ha en heldag hos Fatima, till sist beslutade jag mig för en "inte göra mer än nödvändigt" förmiddag innan praktiken. UNDERBART!

Huset får vara i rent kaos och Fatima var jag hos igår. Behövde verkligen vila kände jag och inte göra något vettigt mer än en god seg frukost framför datorn. Det här måste jag göra fler gånger då jag känner att de skulle sitta fint. Innan jag sen åkte till praktiken så skulle jag fixa ögonbrynen + färga dem. Men det var på tok för länge sen jag gjorde de nu. Så gjorde riktigt ont plus att de var mycket som skulle bort så smart som man är så tar man rakhyveln... Ja, sen får ni lista ut resten själv. Resultatet vart iaf 1/3 dels kortare ögonbryn på höger öga... Bara o vänta tills de växer ut igen .

Praktik kvällen var kul då de var folk så man hade saker att göra större delen av kvällen. Fick åka hem till faster tidigare då jag hade egen bil, skönt. Sen började vi kolla på en serie då hon kom hem. Äkta människor hette den, jag såg kanske 10-15 min sen drog jag upp och lade mig här, hemsk serie med en riktigt feel bad känsla i... Ush!

För att berätta något roligare så kan jag berätta att jag ska köpa hårfärg imorgon och sen är det jubileums middag på praktiken då Sandvik firar 150år, så ska servera där... Kul!:D


Fatima och projektarbete!

Amanda (aaels.blogg.se) och Joel sov över här inatt och har varit sälskap under hela dagen. Vi var först iväg till Fatima där jag fixade iordning henne och sen skrittade ut en sväng, Amanda fick då leka med min kamera och Joel fick gå med Molly.
Fatima tyckte att det där med skritta var heeelt överskattat så hon trippade, studsade och taktade fram istället, och vi ska skritta i 3 veckor till... det kan bli intressant måste jag påstå! Hoppas hon lugnar sig så att hon blir lite mer kontaktbar istället för att va ett energi paket.
Sen åkte vi hem och hämtade hyrfilmen som jag och tomas hyrde igår och åkte sen och storhandlade, städade kylskåpet samt skaferiet. Sen gjorde jag två rätter till projektarbetet som vi håller på med i skolan.
Nu har vi äntligen landat i soffan och jag samt Amanda kollar på Himlen är oskyldigt blå lite till och från medans grabbarna våra sitter nere och kollar på någon form av skräckfilm låter det som, det är lite som SM i vem som kan ha högst ljud emellanåt... Synd bara att dem sitter med hemmabio systemet och vi sitter med en gammal tjock tv, undra vem som vinner ljud mässigt?
Här kommer i alla fall lite bilder ifrån idag, bilderna är fotade av Amanda (aaels.blogg.se)

Pressentation: Hänna

Jag kan inte bestämma mig vart jag ska börja när det gäller beskrivningen av denna underbara häst. Jag kan i alla fall säga att grunderna i ridningen har jag lärt mig av henne. Jag började rida för 4 år sedan, och det vart av en slump då jag följde med en av mina nuvarande närmaste vänner när hon skulle till stallet och vart då stolt. Så började på ridskolan som ligger med gångavstånd ifrån mamma och pappa. I början var hon inte en klar favorit då hon är väldigt seg och svår styrd om man inte kan rida.
Men vi trälade oss fram och började rätt snart att rida ut med Cicci, en tjej i stallet som jag fortfarande rider med. I början gick det bra, men efter ett tag började hon testa mig med bockningar och diverse liknande luft akrobater. Så jag bytte då ett tag till två andra hästar i stallet men gick sen tillbaka till Hänna ändå.
Nu 4 år senare så har det blivit många timmar på hennes rygg och hon har även stått 3 sommrar hemma hos mig och ska även dit nu i sommar. Vi har gjort diverse CR tävlingar i lagbo som kan liknas med enklare klubb tävlingar.
I dressyr så kan vi tillsammans göra öppna, sluta, skänkelvikning, bakdelsvändning, framdelsvändning osv. Och i hoppning så är vårat rekord 90 cm, men det har samtidigt bara hänt en gång då hennes personliga gräns ligger vid 80-85, hon tycker det är som roligast vid 70 cm och lägre. Vi har även kört, tömkört, tolkat, klick/trick-tränat, gjort voltige osv på henne.
Som personlighet så är hon väldigt lat och bekväm av sig, gör inte mer än hon behöver och helst inte det heller. Med styrningen så måste man göra 100% rätt, annars svänger hon inte åt det hållet man vill, annars går det åt andra hållet. Men när man väl får upp hennes energi och väcker "tigern" i henne så är hon en pärla som gör vad som helst för dig. Hon är fullkomligt orädd för allt, hon blir rädd en gång i halvåret och då blir hon riktigt rejält jävla rädd och drar ca 100 meter i full galopp eller liknande saker. Men sen är det lugnt igen. Hon kan va själv utan problem och utan att hon bryr sig. Hennes bästa vänn i hagen är Dugga ("Ciccis häst").
För att skriva lite mer fakta om henne så
Namn: Hänna
e:Häck u:Donna
1996 2 Juni
Färg: Brun m. vita strån på nosryggen
Mankhöjd: 146,5 cm
Ras: Nordsvensk brukshäst
(Jag och Hänna på våran första "tävling" tillsammans)

Länkbyte: http://faststrongandsmooth.blogg.se/

Måste tipsa om en grymt bra blogg, den drivs av Alva och hennes vänn som hon har sin foderponny hos nu. Alva är en tjej som tidigare red på Lagbo (där Hänna står) som nu skaffat egen foderhäst Där skriver dom hur deras utveckling går inom häst och så klart vardagsliv ibland, men eftersom att båda brinner för hästarna så blir det mest det.

Besök: http://faststrongandsmooth.blogg.se/

Näsblod, rally, dike och välkända människor!

Dagen började i kaos, vi försov oss först och främst när vi skulle åka med mamma och pappa tidigt på morgonen till ett av rally ställena. När vi sen kommer upp så börjar jag blöda näsblod. Har gjort det 2 gånger tidigare i mitt liv, så det här vart den 3dje, och med tanke på hur känslig jag är för blod så vart det att ligga 30 min i soffan för att lugna ner mig samt att få den snurrande känslan i huvudet att lägga sig.
Sen tog jag, Tomas och Emil bilen till ett av rally ställena och stod där och kollade ett tag. Riktigt häftigt att se hur fort dem kör och vilket go det är!
Efter det så åkte vi hem för att rasta hunden innan vi skulle till ett annat rally ställe där vi skulle träffa mamma och pappa eftersom att vi försov oss i morse. Men mamma och pappa svänger in hemma hos oss och mamma lyckas då övertala oss till att Molly skulle få följa med. Så vi fixade allt och åkte ut mot Jumkil. Sen var vi hela eftermiddagen där, Molly var nog en av oss som uppskattade det hela mest, kollade hela tiden vart ljudet kom ifrån och höjde huvudet så högt de bara gick och följde bilarna med blicken. Vissa av bilarna tyckte hon dock att lät lite för högt. Bilder ifrån rallyt kommer när jag lagt in bilderna på datorn!
Sen på kvällen så kom Amanda och Joel över och vi hade det riktigt trevligt, synd bara att min förkylning inte gillade dagen som varit så jag gick och la mig bra många timmar tidigare än dem. Men nu när dem trillade ner i säng så vaknade jag och är då riktigt pigg.
När vi hämtade dem så sladdade vi lite eftersom att det var bra sladd väder ute och så klart så råkade vi glida ner för långt ner i diket så det vart bara för oss att hämta traktorn och dra upp bilen. Jag fick köra när Tomas drog upp bilen men missade helt att jag skulle bromsa så bilen åkte rakt in i Traktorn, smidig flickvän, eller ? Men bilen tog ingen skada och alla var sen nöjda och glada!

Myskväll med hjärtat <3

Jag och hjärtat mitt firar 9 månader en dag i efterskott nu ikväll, sushi, vitt vin, mys, hyr film, ny duschat... Kan det bli bättre ? Nej! Älskar honom så<3

Vi var även ut till Fatima en sväng ikväll och fixa med henne samt så red jag ut en sväng med Tomas och hunden som sällskap . Underbart!


Off and go!

Vaknade med en konstig känsla och när jag till sist satte fingret på vad det var, då var glädjen i botten... Förkylning?! Det var det sista jag behöver nu.
Men finns vissa saker jag måste göra innan jag kan lägga mig i sängen för att... friskna till?
-Städa huset
-Åka till Fatima
-Åka till praktiken och sova där tills imorgon och praktisera då med.
-Åka hem, fira 9 månader med hjärtat i efterskått.
-Åka på rally på Lördag.
Sen kan jag bli förkyld! - inte nu!

Kvälls servering i skolan.

Ikväll på kvälls serveringen i skolan så var det väldigt lugnt. Vi hade 4 bord med sammanlagt 11 gäster i restaurangen, och det var bara jag och Erika som var där av alla elever i våran klass. Vilket var tur för skulle alla varit där så hade vi inte ens fått ett varsit bord. Men men, fick jätte trevliga gäster och det var en allmänt mysig kväll så när vi hade slutat så sa läraren åt oss att vi fick dela på de pengar som folk hade gett i dricks. Vi fick sammanlagt över 80 kr var, så gästerna var nog minst lika nöjda som oss.... Glad Hanna och Erika, yes!
Det vart även bestämt idag att Erika ska börja i min och Jonas projektarbetes grupp istället för att jobba själv. Vi håller på med en blogg om dietmatlagning. Där vi skriver recept och förklaringar till olika dieter samt för och naktdelar. I helgen ska jag testa en detox diet som går ut på att man ska rena kroppen ifrån dåliga ämnen och slagg produkter. Vilket min kropp skulle behöva nu efter all julmat samt som en bra nystart på året. Har haft ont i huvudet ovanligt mycket och inte haft den energin som jag brukat. Läs mer på våran dietblogg: http://dietbokens.blogg.se/

JAA! Idag fick jag sitta på Fatimas rygg igen!

(Vet att linan vart för lång men hon minskade volten snabbare än vad jag hann med att korta linan)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Som rubriken säger, jag fick skritta på Fatima idag, som jag har längtat, väntat och hoppats.
När jag kom till stallet idag så skulle jag bara gå in för att säga att det var låst in till vattenslangen så jag inte kunde fylla vatten i hagen. När jag sen kommer in så visade det sig att en av döttrarna i familjen var hemma (hon bor inte där längre) som jag känner sen tidigare och innan jag började med Fatima, det var igenom henne jag kom i kontakt med henne. Till sist bestämde vi att vi skulle skritta ut en sväng, och så vart det. Hon tog pegasus, russ hingsten som står där som hon tidigare i sommras tävlade med i ponnytrav, och jag tog så klart Fatima.
Felix, den lilla rackarn gick med in idag igen, ofrivilligt ifrån våran sida men helt frivilligt ifrån hans, dem är bra kluriga dem små rackarna! De barn som lär sig rida på en shettis har ett stort försprång när de sen gäller andra hästar.
När vi sen kom ut idag så ville så klart inte Fatima skritta då allt annat är mycket roligare när man har så pass mycket energi som den damen har. Men gick förvånansvärt bra ändå. Fick samla ihop henne rätt många gånger. Hon ville först inte böja sig åt vänster. Så antagligen har dem inte ridit henne jämt i båda varven eller inte tänkt så mycket på hur dem har ridit om dem har ridit ute. Men efter ett tag efter att ha testat lite olika saker så gick det. Men hon hade bra mycket svårare för den sidan. Kan ha med låsningar osv i ryggen att göra.
Testade skänkelvikning också vilket fungerade helt ok, hon flyttade sig undan skänkeln men gick inte helt korekt. Men det var inte de jag testade heller utan bara ville se hur hon kändes efter den tiden hon varit borta samt se hur hennes rygg kändes.
Hon skötte sig bra hela turen förutom en sak, Pegasus skulle trava i kapp och kom en liten bit framför, då hoppade hon upp i galopp och galopperade sakta framåt/något steg stillastående i sidled upp emot skogen. Var tvungen att göra något så gjorde en rätt skarp tillrättavisning med skänkeln, hon bytte då galopp och flyttade sig tillbaka åt rätt håll. Inte för ens vi kom ikapp Pegasus så saktade hon av, så energi har hon trots att det skulle va lättare om hon bara kunde lugna ner sig nu i igång sättningen.
Kram!

Tankenöt.

Måste bara dela med mig av en sak min tränare sa förra veckan efter ridlektionen. Som jag tycker att många borde tänka på när dem rider och tränar sina hästar.
Allt du gör när du håller på med hästen det tränas. Alltså sitter du i 45 minuter på banan bara för att försöka få ner hästen i någon typ av form och sen lyckas och rider i den formen i 10 minuter vad har då hänt?
Jo, du har tränat i 45 minuter på att få hästen att inte gå som den ska utan något reslutat och sen i bara tränat på bra saker i 10 min.
Det hon då sa till oss var att rid om så i bara 6 minuter, men gör det jävligt bra och se till att de du gör är av kvalitée och att de blir som du har tänkt dig. Istället för att rida halv dant i 1 timme och träna på dåliga saker.
Är det någon övnings som man inte får igenom så tragla inte med den på samma sätt, förändra något eller byt övning, går det bra med en övning, ja byt igen då...
Måste säga att jag håller med henne om allt de hon sa och att jag ska försöka tänka på det i framtiden.
Vill du också träna för henne? Antingen på din egen häst eller låna en av hennes gå då in på http://www.lagbostall.se/ för mer information.

Träning - Hänna.

Hänna och jag på åkern. (Förlåt för en riktigt dålig sits)

Igår var träning ifrån marken och dressyr träning med Hänna, vi fick lära oss en typ av... tömkörning skulle jag vilja kalla det. Du har tyglar istället för tömmar och går bredvid hästens bogblad ist. Vi fick träna på att gå rakt fram, ställa, böja, öppna, rygga och en övning där hästen ska vara tillgänglig och tränar att trampa in under sig. Hänna var super duktig, men antar att det mesta kan jag tacka Titti (tränaren) för, eftersom att hon har gjort det ett X antal gånger tidigare med henne.
Sen satt vi upp och red dressyr, vi fokuserade på att göra öppna på en volt. Samma sak där, Hänna var super duktig med det med. Sen skulle vi göra galoppfattning ur öppnan samt öppna i trav.
Övningen som vi gjorde i början ska jag lätt göra på Fatima så fort hon har lugnat ner sig lite mer och är mer kontakt bar. Då det är en perfekt uppvärmning för henne eftersom att man inte har någon ryttare på ryggen.
I slutet av lektionen så brukar alltid våran tränare säga vad vi gjorde bra och vad vi ska öva mer på. Det jag gjorde idag som var bra var att jag hade henne väldigt allert och tillgänglig och hon gillade energin i henne. (Hänna är i vanliga fall en såsare som mest segar sig fram). Det jag ska träna på/förbättra är att jag inte behöver va lika mycket på henne och be henne öka energin hela tiden utan min uppgift nu är att jag ska försöka sitta ner och va helt kolugn själv medans hon ska va pigg under mig ändå...
Kram!

Hoppas hoppas HOPPAS!

Nu har planerna börjat bubbla upp i huvudet inför sommaren och hur de blir med hästarna osv.

Har en önskan i huvudet som jag hoppas på att ska gå igenom.

Den är att ha Fatima i början av sommaren i samma stall som Hänna. Alltså lagbo. Sen flytta över Hänna, Fatima, Molly och Dugga hem till mig när lagbohästarna får flytta iväg till sina sommar hem.

Det som det hänger på nu är då om fatimas ägare låter henne gå barfota på bakhovarna då hästarna som står i lagbo måste va det pgr av skade risker då 13 hästar går ihop. Samt hur mycket det kostar att ha henne där...

Så nu hoppas vi på att de går, för då har jag sällskap att rida och förhoppningsvis tillgång till ridbana och de som jag värderar mest just nu är att man kan rida vägar där man inte behöver gå förbi andra hästar :)


Tips?

Någon som kan tipsa om en bra foto eller häst blogg, eller skriva sin egen? :) har tråkigt och vill läsa bloggar!


Äntligen!

Äntligen , idag började jag känna igen den Fatima jag hade hemma i somras. Hon var först stressad när vi möblerade med hästar som skulle in/ut. Felix rymde säkert 3 gånger igenom grinden när vi tog ut Ticka(russet som Cicci skulle leda). Felix är en shettis i stallet. Det slutade med att vi tog in honom också då vi inte orkade fixa grinden igen. När vi väl hade fått alla hästar på plats så började Fatima lugna ner sig, innan vi gick ut idag så kunde jag sitta riktigt på huk utan att hon stod och dansade fram och tillbaka och lyfte benen hit och dit. Sen när vi var på väg ut så gick hon oftast där jag ville, hon var lite mer på än vad hon brukar. Men de kan bero på att hon börjat få kraftfoder som hon inte fick tidigare.

Imorgon är det ridlektion i lagbo(där Hänna står) vi ska tömköra. Känns kul!

Kram!

(Bilden är fotad av Cicci igår...)


Longering.

(En bild ifrån dagens longering när hon lugnade ner sig lite)
Idag bestämde jag mig för att longera henne då de kan bero på för mycket energi och dessutom att det känns bättre om hon dampar ut på avstånd ifrån mig istället för direkt bredvid mig. Hon reste sig en gång så högt så jag såg hela magen på henne. Men precis innan vi slutade så skötte hon sig bra, hon hade svårare för höger varv så det ska vi öva mer på. Hon var väldigt spänd och ville inte skritta i början i något av varven så jag satsade på att få henne att slapna av och skritta. Så väntade ut henne och berömde massor när hon väl började skritta eller stannade.
Cicci och Linnea fotade mig idag i stallet och hjälpte till med lite saker, det uppskattas ! Tusen tack tjejer !
Imorgon följer Cicci med till stallet och då ska vi testa att gå ut och gå med henne igen och då även ta med sälskap, vi kommer ta Ticka, ett russ i stallet då hon har mest rutin på att gå ut och gå och förhoppningsvis så smittar hennes lugn av sig på Fatima. Jag ska även testa att leda henne i hackamoret istället för grimma det är skarpare.
Sen åker jag och Cicci upp till Sandviken och är borta tills på Tisdag.
Idag så skrittade jag och Cicci även ut på Hänna och Dugga efter vi var hos Fatima. Var så skönt att komma till Hänna när det var så mycket energi och power i Fatima.
Kram!

Promenad, passage träning?

(Bilder ifrån ihop släppet idag)
Idag var jag som sagt upp till Fatima, hon skötte sig fint medans alla hästar var inne och sen släppte vi ut alla ink. henne för att jag ville inte va själv när jag släppte ut henne utan att ägaren var där.
Sen mockade jag klart åt henne och gjorde klart stallet och tog in henne, först tyckte hon att det var jätte jobbigt och dansade fram och tillbaka men lugnade sig sen efter ett tags borstning.
Så linimentade henne och la på täcket samt lindade frambenen.
Sen gick vi ut och under hela promenaden var hon jätte stressad och hispig. Hon försökte gå över mig och springa förbi mig o hoppade en gång upp i luften och sprattlade med frambenen.
Det har hon inte gjort förut så som idag !
Men antar att de är för att hon precis har kommit hem och vet inte hur mycket själv hon har fått varit där hon var varit nu under tiden. I sommras så tog jag in henne själv relativt ofta och hon gick lugnt bredvid mig och när man satt fast henne i stallgången gnäggade hon en gång sen var det bra.
Så till det stadiet vill jag komma igen.
Imorgon så ska jag nog ta ut henne och longera henne först och sen gå promenad. Idag så testade jag först att göra volter så fort hon försökte gå förbi men hon verkade inte bli lugnare för det, sen testade jag att stanna henne och sen backa henne sista sträckan innan vi var hemma. Och hon vart lugnare då, men jag vet inte om det var för backningen eller för att vi snart var hemma.
Bättre lycka nästa gång!
Kram!

Helgens planer!

(Fatima i sommras, vet att hon är fel uppstäld)
Nu ska jag strax åka till stallet med pojkvän och vovve. Blir en promenad med Fatima.
Helgens planer med henne är att idag gå en promenad så hon får igång blodcirkulationen riktigt, då hon dessutom får ha täcke och lindade ben för stöd och sen värme för ryggen. Sen blir det massage och stretching.
Imorgon så blir det liknande och då följer dessutom en av mina stallvänner ifrån Lagbo (där Hänna står) följa med och fotografera mig och henne så man har bilder att jämföra med sen när vi kommer igång igen. Har en bild ifrån i sommras, den är dock inte ifrån när hon var som bäst i kondition osv. Eftersom att jag glömde att fota då.
Nästa vecka ska jag ta hand om henne mån,ons-tors och sen helgen beror det på vad som blir planerat.
Jag hade tänkt att försöka tömköra henne någon av dagarna och ev. longera...
Kram!

Fatima är hemma !

(bild på mig och Fatima ifrån hoppkursen i somras)
Nu står Fatima hemma i stallet, och jag var en sväng och hälsade på henne. Så kul att se henne igen, men det var en stor skilnad på henne sen jag såg henne sist. Då hade hon sommar päls osv. nu när jag kom in i stallet står en liten fluff boll i boxen och kollar med spetsade öron på mig. Kändes kul att hon kände igen mig så bra ändå. Hade förväntat mig att hon inte skulle känna igen mig alls. Imorgon så ska jag, Tomas och Molly dit då jag ska pyssla om henne riktigt och sen ska vi ut och gå en promenad. Då får man både hund och häst rastade på samma gång. Hon ska börja äta havre igen och vänja in henne på det kan bli kul... Kommer ha en energi bomb som kommer va piggare än piggast! Kram!

Godnatt ifrån en barndoms säng!

Nu är jag "hemma" ifrån praktiken, eller rättare sagt hemma hos min faster. Har varit en rolig kväll, inte jätte mycket gäster men ändå så att vi har haft att göra hela kvällen, men vi har kunnat gjort allt i vårat eget tempo.

Nu när jag sover hemma hos min faster så får jag sova i min barndoms säng som jag hade när jag var liten och älskar den lila mycket nu som då, då det är en "växa-säng". Imorgon jobbar jag lunch 10-3, sen blir det hem gång och mys med Tomas, behövs verkligen.

Kram!


Hemma ifrån stallet!


(En bild på mig och Fatima i sommras när vi race'ade på åkern)
- - - - - - - - - - - - - - - - -
Så nu är jag hemma ifrån stallet, var till Fatima. Eller ja, där Fatima kommer vara när hon kommer hem och har städat och fixat. Så nu är sadelkammaren i relativt bra ordning, lite saker som ska göras rent och lite saker som jag säkert kommer ändra då hennes saker kommer hem, vet inte exakt vad hon fick med sig när hon åkte.
Sen om jag ska ta med mig lite av mina saker som jag vill använda på henne, har ett ländtäcke som jag älskar som antagligen kommer flyttas dit då det går att rida henne igen, i början blir det bara promenader/tömkörning osv. så ryggen är så bra som möjligt innan jag börjar rida henne.
Ska strax hoppa in i duschen och göra mig iordning för jag ska åka till praktik platsen som är i Sandviken, hos min faster. Blir där tills imorgon kväll.
Kram!

Fatima kommer hem!

Nu för att förklara så att alla hänger med, Fatima är en häst som jag tidigare var medryttare på som jag sen fick ha på foder nu under sommaren. Men på grund av skolan, skaffa körkort osv. så lämnade jag tillbaka henne när sommarlovet var slut. Hon åkte då iväg till en annan fodervärd utan att jag viste det, så en dag var hon bara borta.
Snopet, ja. Men då tyckte jag att de var bra för hennes skull att hon kommer till någon som kan lägga all sin tid på henne. Men ju längre tiden gick så saknade jag henne mer och mer.
Tidigare i veckan skrev jag då ett medelande till ägaren och frågade om det fanns någon möjlighet att jag kunde åka till den nya fodervärden och hälsa på henne och ev. rida. Hon ringer då upp och säger att hon kommer hem nu snart igen pgr. av att hennes rygg inte är så fräsh som den skulle kunna va(hon har en rygg skada som påverkar ridning och all skötsel med henne, en skada som hon aldrig kommer bli av med, läs mer om henne på kategorin "om mig/hästarna"). Jag frågade då om jag kunde bli medryttare på henne, och det gick! Så nu i helgen så kommer min pärla hem igen!
Så igår var jag där och fixade iordning hennes box så den är riktigt fin när hon kommer hem och sen idag ska jag dit och fixa i sadelkammaren så att hennes saker får plats och att det ser riktigt snyggt ut, för det är ju alltid roligare att hålla på när allt är i ordning.
Kram!

Välkommen!

Hjärtligt välkommna till min blogg, jag har haft ett x-antal bloggar tidigare. Vissa har jag varit duktiga att uppdatera, andra har jag lyckats med en design och sen har det av någon anledning runnit ut i sanden.
Men nu ska jag försöka igen då mitt liv är fullspäckat med saker och jag tycker att det är ett bra sätt att kunna blicka tillbaka på den tid som har varit.
Sen så klart så är det för att folk ska kunna hänga med i allt som händer med hästarna och hunden.
En mer utförlig pressentation kommer senare som ni då kan läsa mer ingånde om mig, min pojkvän/sambo och djuren jag har närmast hjärat.
Kram

RSS 2.0